Accessibility options
Autoplay videos / GIFs
17/29
  • Pages
01 Home
02 Samenvatting
03 Inleiding
04 Algemeen
05 VTH-taken
06 Ontwikkelingen
07 Doelstelling kerntaken
08 Prioriteiten
09 Kerntaken
10 Kerntaak duurzame ruimtelijke ontwikkeling en waterbeheer
11 Zwemwater
12 Grondwaterbescherming
13 Kwantitatief grondwaterbeheer
14 Luchtvaart
15 Kerntaak milieu, energie en klimaat
16 Complexe bedrijven
17 Brzo bedrijven
18 Stiltegebieden
19 Ontgrondingen
20 Bodemsanering
21 Vuurwerkevenementen
22 Speciale taken
23 Kerntaak vitaal platteland, natuurbeheer & ontwikkeling natuurgebieden
24 Natura 2000
25 Planten en dieren
26 Bos, houtwallen en singels
27 Faunabeheer
28 Projecten
29 Bijlagen

Brzo-bedrijven

Vergunningverlening, toezicht en handhaving bij de Brzo-bedrijven wordt door de ODRN gedaan, zowel voor de milieutaken als voor de bouwtaken.

De ODRN is een van de zes omgevingsdiensten in Nederland die de taken voor Brzo-bedrijven uitvoert. De ODRN doet dat ook voor provincie Overijssel. We hebben met de andere provincies afspraken gemaakt over de uitvoering van de VTH-taken bij Brzo-bedrijven: ‘excelleren in de uitvoering van de VTH-taken bij Brzo-bedrijven’.

De ODRN draagt bij aan twee landelijke programma’s om goed samen te werken en de kwaliteit te verbeteren:

  • Een gezamenlijk programma van de 6 Brzo-omgevingsdiensten in Nederland. Belangrijke onderliggende thema’s zijn: gelijk speelveld, uniformiteit, risicogericht, deskundigheid, samenwerking en opdrachtgeverschap.
  • Een ontwikkelprogramma van de gezamenlijke inspecties: Brzo+. Brzo+ is het samenwerkingsverband tussen Wabo-bevoegd gezag (vertegenwoordigd door de omgevingsdiensten verantwoordelijk voor Brzo), Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de veiligheidsregio’s, de waterkwaliteitsbeheerders, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie (OM).

Implementatie van de landelijke projectresultaten vindt regionaal plaats, zowel binnen de ODRN voor de Brzo regio Oost als in overleg met onze Brzo+-partners in Oost Nederland.

In 2022 vindt implementatie plaats van een nieuwe gemeenschappelijke inspectieruimte (systeem GIR2.0) en het LBR (landelijke beoordelingsrichtlijn). Binnen vergunningverlening sluiten we aan bij de ontwikkelingen rondom de AADV (altijd actuele digitale vergunning). Verder geven we aandacht aan ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkvormen waarbij een integrale aanpak, kennisdeling, samenwerken en het hanteerbaar maken van dilemma’s centraal staan.

< Terug naar Kerntaak