Huisstijl

Op deze pagina direct naar:

> Logo
> Kleuren
> Kleurenbalk
> Contentelement
> Stramien
> Typografie
> Formaten
> Papier en afwerking
> Fotografie
> Afbeeldingen

Op deze pagina vind je informatie over de bouwstenen van onze huisstijl: logo, kleuren, kleurenbalk, contentelement, stramien, typografie, formaten, papier en afwerking, fotografie en afbeeldingen. Een juiste combinatie van al deze huisstijlelementen zorgt voor de eenduidige en herkenbare provinciale uitstraling.

Voor de afzender is dan meteen duidelijk met wie hij of zij te maken heeft. Dat is ook belangrijk omdat we als overheid makkelijk vindbaar en transparant willen zijn. Onze huisstijl biedt veel mogelijkheden. Doe hier je inspiratie op en pas onze huisstijl op een goede manier toe. Heb je vragen of twijfels over het juiste gebruik, neem dan altijd contact op met de servicedesk via servicedesk_bedrijfsvoering@gelderland.nl of 026 359 80 08.

Direct naar gerelateerde pagina’s:

> Naar samenwerkingsstijl
> Naar stijl derden

Logo

Het logo is een belangrijk onderdeel van onze huisstijl. Mede aan het logo herken je onze organisatie, de afzender provincie Gelderland. Het logo heeft 3 horizontale lijnen, een voor-, midden- en achtergrond. Dat zijn de velden waar we als organisatie in de maatschappij aanwezig zijn.

> Klik hier voor alle specificaties rondom het logo

^ Naar boven

Kleuren

Het palet is herkenbaar en geeft onze huisstijl kleur. We gebruiken vijf kleurensets, elk met een specifieke toepassing voor onder andere de kleurenbalk, opmaak van tekst, illustraties, poppetjes of digitale middelen.

> Klik hier voor alle specificaties rondom kleuren

^ Naar boven

Kleurenbalk

De kleurenbalk is een herkenbaar vormelement in onze huisstijl en wordt altijd in combinatie met het contentelement toegepast. De kleurenbalk heeft een vaste positie linksboven op het ontwerpvlak. Je mag dit vormelement niet afwijkend plaatsen, draaien of in een andere kleurencombinatie of -volgorde toepassen.

> Klik hier voor alle specificaties rondom de kleurenbalk

^ Naar boven

Contentelement

Het contentelement is een vormelement die op een omslag, homepage of op de buitenzijde van een middel staat en die de betreffende inhoud als het ware als een hamburgermenu (zoals gebruikelijk op veel websites) uitklapt. Het element is altijd gekoppeld aan de titel(s) en het heeft een vaste positie die gerelateerd is aan de kleurenbalk. Je mag deze niet afwijkend plaatsen, draaien of in een andere kleurcombinatie toepassen.

> Klik hier voor alle specificaties rondom het contentelement

^ Naar boven

Stramien

Aan de basis van veel van onze analoge en digitale huisstijluitingen ligt een (onzichtbaar) basisstramien. Dit is praktisch en efficiënt bij het opmaken van de verschillende standaardmiddelen en zorgt er tevens voor dat de verschillende middelen als samenhangend worden ervaren. Het basisstramien is opgebouwd uit een horizontaal en verticaal lijnenpatroon waarop je typografie en beeld plaatst. Het is een hulpmiddel voor de indeling van een ontwerpvlak.

> Klik hier voor alle specificaties rondom het stramien

^ Naar boven

Typografie

Typografie is het geheel van letters en cijfers in onze huisstijl. Als je de typografische richtlijnen consequent toepast, draag je bij aan een heldere informatie-overdracht. Een belangrijk element van de typografie is het juiste gebruik van ons lettertype in de huisstijl.

> Klik hier voor alle specificaties rondom typografie

^ Naar boven

Formaten

De keuze in formaten is oneindig groot, maar veel formaten hebben praktische beperkingen. Denk bij drukwerk bijvoorbeeld aan het formaat van een envelop en de grootte van een gemiddelde brievenbus. Digitale middelen stellen andere eisen aan formaten. Zeker nu steeds meer middelen responsive moeten zijn, dat wil zeggen dat ze zich aanpassen aan de beeldschermgrootte van een laptop, tablet of smartphone. Bij middelen als relatiegeschenken of bewegwijzering kunnen productietechnieken juist weer leidend zijn.

> Klik hier voor alle specificaties rondom formaten voor drukwerk

^ Naar boven

Papier en afwerking

De keuze voor een soort papier, afwerking en veredeling lijkt onbeduidend, maar deze keuze draagt wezenlijk bij aan de beleving van de huisstijl. Zo hebben we bewust voor uncoated papier gekozen om ons drukwerk een zachtere, ‘tastbare’ en duurzamere uitstraling te geven. Alleen wanneer het noodzakelijk is, kies je voor een veredelingstechniek zoals lamineren of vernissen.

> Klik hier voor alle specificaties rondom papier en afwerking

^ Naar boven

Fotografie

Met fotografie laten we het resultaat zien van ons werk. Daarom is het belangrijk om goede foto’s te selecteren of te laten maken. Maar wat is nu kwalitatief goede fotografie? Er zijn randvoorwaarden waaraan foto’s kunnen worden getoetst, zoals technische kwaliteit, compositie, actualiteit en originaliteit. In het hoofdstuk ‘Communicatiestijl’ onder ‘Fotografiestijl’ vind je meer informatie over de inhoudelijke uitgangspunten van onze fotografie.

> Klik hier voor alle specificaties rondom fotografie

^ Naar boven

Afbeeldingen

Tekst volgt nog.

^ Naar boven